Skräddarsytt köksglas frÃ¥n Glasgigant …
Skräddarsytt köksglas från glasgiganten Köksglas är glas som används som en del av en inredning eller som en inredningsdetalj i alla typer ...
Odla i trädgårdsland och växthus i sommar .Men så småningom kommer hösten igen och då kan det vara trevligt att fortsätta motionera de gröna fingrarna för att hålla formen ända fram till nästa trädgårdssäsong. Dessutom kan man få mycket nytta i matlagningen av de kryddor man kan odla på fönsterbrädan, och även spara en slant.
Så länge ljuset inte är allt för långt borta från våra nordliga breddgrader går det ofta utmärkt att ha ett litet kryddland i köksfönstret, inte minst om fönstret i fråga vetter mot söder. Om man har ett fönster mot söder och sköter vattningen efter ordning kan vissa kryddor även klara sig över vintern.    Förutom nyttan av kryddan i matlagningen bjuds man även på härliga dofter – något som kan vara nog så upplivande när vi går mot mörkare tider.
Som alltid är knepet att efterlikna den naturliga växtmiljön i så hög utsträckning som möjligt. Håll jorden fuktig – men inte blöt. Kryddor som rosmarin, salvia och timjan behöver väldränerad och mager jord, vilket man enklast åstadkommer genom att blanda i lite grovsand i jorden och göda lite eller inte alls. Speciellt rosmarin verkar vara känslig för gödsling under viloperioden.
För att veta om kryddorna behöver gödning kan man kolla på tillväxten. En växt som inte växer behöver ingen gödning. Ett tecken på att gödning behövs är att äldre blad blir gula och kanske till och med faller av. Kryddväxter göder man bäst genom att vattna med kraftigt utspädd näring, mer utspätt än instruktionerna anvisar.
LÄS MER OM RÄTT VÄXTER
LÄS MER OM FUNKTIONELLA KÖK
Â